ABN AMRO hoofdsponsor Circular Economy Awards

Wat zijn de beste circulaire werklocaties en circulaire regio’s van Nederland? Die vraag staat centraal tijdens de Circular Economy Awards.

Wat zijn de beste circulaire werklocaties en circulaire regio’s van Nederland? Die vraag staat centraal tijdens de Circular Economy Awards: een jaarlijkse verkiezing van de beste Nederlandse voorbeelden op het gebied van de circulaire economie. De Circular Economy Awards is een initiatief van BT, het mediaplatform voor regionale innovatiekracht en vestigingsklimaat. Op 2 november - tijdens het BT Event op Lelystad Airport - maakt een vakjury de winnaars van deze prestigieuze awards bekend. ABN AMRO heeft zich als hoofdsponsor aan dit jaarlijkse evenement verbonden.

ABN AMRO wil de verduurzaming van de gebouwde omgeving in Nederland versnellen. Zo is de gebouwde omgeving voor een groot deel verantwoordelijk voor de CO2-uitstoot en het energieverbruik. “Bestaande gebouwen lenen zich vaak uitstekend voor circulaire oplossingen. Zo kunnen op de verwachte einddatum van het gebruik voorzieningen worden gedemonteerd en op een andere locatie worden geplaatst of gebruikte materialen ingezet in andere gebouwen. Ook kan waarde teruggewonnen worden door het beter benutten van waardevolle grondstoffen”, vertelt Eric Zwaart, Sector Banker Overheid en Onderwijs ABN AMRO. “De Circular Economy Awards maken zichtbaar hoe bedrijven en regio’s hieraan op succesvolle manier invulling geven. Dan kom je uit bij werklocaties en regio’s die gericht kiezen voor circulaire materialen, energiezuinig werken, gezondheid meewegen en ook hun eigen organisatie circulair inrichten. Daar verbinden wij graag onze naam aan.”

CIRCL

ABN AMRO beschouwt de circulaire economie ook als een belangrijke ontwikkeling voor haar eigen bedrijfsvoering. Eerder deze maand opende zij het circulaire paviljoen CIRCL aan de Amsterdamse Zuidas. Door zelf circulair te bouwen, gelooft de bank dat zij haar klanten beter over circulariteit kan adviseren. De bank wil bijdragen aan een duurzame samenleving en heeft haar duurzame ambities vastgelegd in Missie 2030. Hierin stelt ABN AMRO zich onder meer tot doel in 2030 dat al het vastgoed in haar portefeuille gemiddeld over energielabel A beschikt.

ABN AMRO Circular Economy Awards

ABN AMRO volgt via Circular Economy Awards de laatste ontwikkelingen binnen de circulaire economie op de voet. In de afgelopen maanden heeft een vakjury met vertegenwoordigers van onder meer TNO, Urgenda en Metabolic van Nederlandse werklocaties in kaart gebracht welke organisaties en regio’s het beste scoren op het gebied van de circulaire economie. Dit resulteerde in 14 circulaire regio’s en 19 circulaire werklocaties die in aanmerking komen voor de Circular Economy Awards.

Meer informatie over de genomineerden voor de ABN AMRO Circular Economy Awards is hier te vinden. Meer informatie over het BT Event. waar de awards worden uitgereikt, vindt u hier. Voor meer informatie over de ABN AMRO Circular Economy Awards kunt u contact opnemen met Jeroen Bruinenberg via j.bruinenberg@elba-rec.nl of 06 - 2472 1607.

MEER UPDATES

Seminar toekomstbestendige bedrijventerreinen

Provincie Gelderland en SKBN nodigen u uit om mee te praten over strategie, rollen en instrumentaria bij het toekomstbestendig maken van bedrijventerreinen. 

BEKIJK PROJECT
BT Regiotour: Ga 27 september op reis naar circulair Friesland

BT Regiotour: Ga 27 september op reis naar circulair Friesland

Ga donderdag 27 september mei op reis met BT naar de meest circulaire regio van Nederland: de provincie Friesland. In samenwerking met de vereniging Circulair Friesland bezoeken we in één dag de circulaire hoogtepunten van de Elfstedenprovincie.

BEKIJK PROJECT
Bedrijventerrein Congres 2018 Rutger Bregman

Eerste sprekers BT Event bekend

Voor de 13e keer organiseren wij het BT Event samen met de SKBN. Zo zijn we blij dat Rutger Bregman en Adri-Bom Lemstra al vastgelegd zijn voor het evenement op het gebied van vestigingsklimaat en regionale innovatiekracht.

BEKIJK PROJECT

ONZE PARTNERS