Hoofdsprekers BT Event vastgelegd

Jan Rotmans (hoogleraar transitiekunde) en Andre van den Berg (CCO Schiphol Group) zijn de hoofdsprekers tijdens het BT Event op 2 november in Lelystad. Rotmans en Van den Berg nemen u mee naar de Next Economy. 

Jan Rotmans
Prof.dr.ir. Jan Rotmans is een maatschappelijk gedreven wetenschapper, met ruim 200 publicaties op het gebied van klimaatverandering, global change modellering, duurzame ontwikkeling, transities en systeeminnovaties.

Naast zijn wetenschappelijk werk (lokaal, nationaal en internationaal) wil hij ook een bijdrage leveren aan de maatschappij. Om Nederland duurzamer te maken heeft hij in 2007 de stichting Urgenda opgericht samen met een groep andere koplopers. Als bestuurslid probeert hij zoveel mogelijk mensen mee te krijgen in een nieuwe beweging. Urgenda is de organisatie voor duurzaamheid en innovatie die Nederland, samen met bedrijven, overheden, maatschappelijke organisaties en particulieren, sneller duurzaam wil maken. 

André van den Berg
Schiphol is niet alleen de economische motor van Nederland, maar ook dé plek voor innovatie en duurzaamheid. André van den Berg speelt een belangrijke rol in de omschakeling naar de next economy waarbij Schiphol meer is dan een luchthaven, maar een belangrijke speler in de Metropoolregio Amsterdam. Een regio die Schiphol ook hard nodig heeft om te kunnen groeien en te verduurzamen.

Kom naar het BT Event!
Luister op 2 november naar de inspirerende verhalen van Jan Rotmans en André van den Berg en bezoek het BT Event: www.btevent.nl.

MEER UPDATES

Resultaten 2017: ROM's groeimotor van economie

Duizenden nieuwe arbeidsplaatsen en meer dan € 750 mln. aan investeringen in de regionale economie. Dat zijn de gezamenlijke resultaten uit 2017 van vijf regionale ontwikkelingsmaatschappijen (ROM’s).

BEKIJK PROJECT

Opinie

Regiodeals dreigen zoethoudertjes te worden

Minister Schouten is belast met de zware taak om 950 miljoen euro te verdelen over het land via de regiodeals. De herontdekking van de regio. Betrokkenen vrezen echter dat het beleg op de boterham flinterdun wordt uitgesmeerd. Een projectenparade met weinig economische impact vol zoethoudertjes dreigt.

BEKIJK PROJECT

Gezocht werkruimte/werknemer

Achtersluispolder in Zaandam, Plaspoelpolder, de Haagse Binckhorst, Sloterdijk-3. Het huizenfront wint gestaag terrein en drukt bedrijven langzaam van de stadskaart. Jan Jager, hoofdredacteur Stadszaken.nl, roept op tot realisme.

BEKIJK PROJECT

ONZE PARTNERS